Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ταμπέλες

Στη ζωή μας οι άνθρωποι βάζουμε ταμπέλες, όχι γιατί είμαστε κακοί αλλά γιατί έτσι γίνεται πιο εύκολο να διαχειριστεί κανείς τις σχέσεις του, όχι απαραίτητα σωστά και με τον καλύτερο τρόπο αλλά ίσως με τον πιο εύκολο!
Είναι κάποιος ήσυχος, μας φαίνεται σνομπ και βαρετός και τον προσεγγίζουμε έτσι ακριβώς, δεν κάνουμε πλάκα μαζί του, δεν ανοιγόμαστε ούτε και μεις. Άλλος είναι δυνατός, στεκόμαστε απέναντί του φοβισμένοι για την αντίδρασή του, βγάζει μία σκληρότητα και έναν εγωισμό που μας τρομάζει και δεν είμαστε αληθινοί μαζί του. Θα μπορούσε κάποιος να μας φανεί περίεργος και οτιδήποτε να λέει να το αντιμετωπίζουμε έτσι, πολύ απλά όμως είναι διαφορετικός.
Ποιος φταίει για αυτές τις παρεξηγήσεις; Πιστεύω πως όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση παρεξήγησης φταίνε και οι δύο.
Δεν μπορεί να προσεγγίζουμε τους ανθρώπους βάσει κάποιας ταμπέλας που τους έχουμε βάλει! Κανείς δεν είναι μόνο ευαίσθητος, μόνο αστείος, μόνο περίεργος. Ο κάθε άνθρωπος εκεί έξω είναι μία περίπλοκη οντότητα που προσπαθεί να είναι όσο καλύτερος γίνεται, προσπαθεί να μην κάνει λάθη, να στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων. Προσπαθήστε να φτάνετε στον άνθρωπο και να μην κολλάτε σε συμπεριφορές. Δείτε τους ανθρώπους όπως βλέπετε τους εαυτούς σας. Δικαιολογείστε τους όπως και τους εαυτούς σας. Γεμίστε με αγάπη και όλα θα είναι πιο εύκολα, είναι το μόνο που χρειάζεται κανείς από τις σχέσεις του, αγάπη.
Είναι βέβαια και η άλλη μεριά. Πως θα καταλάβεις ότι ο "αναίσθητος" είναι απλά ένας ευαίσθητος άνθρωπος που στέκεται στα πόδια του; Πολύ απλά αν με αυτόν τον άνθρωπο δεν έχεις σκοπό να αναπτύξεις σχέσεις το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σέβεσαι τη μοναδικότητα του και να του φέρεσαι σωστά. Εάν όμως με αυτόν τον άνθρωπο θέλεις να είστε κοντά τότε αφιέρωσε τού χρόνο και προσπάθεια. Μπορεί να περνάει δύσκολα και να μην μπορεί να είναι ο εαυτός του, μπορεί να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις, δώστε χρόνο και σταθείτε δίπλα του, βοηθήστε τον να φανερώσει όλες του τις μοναδικές πλευρές.
Μιλήστε! Καθίστε δίπλα του και πείτε τι σας στεναχωρεί, τι είναι αυτό που σας κάνει να τον νιώθετε ξένο, μιλήστε όμως ειλικρινά για το πως αισθάνεστε, μην αρχίσετε τις κατηγορίες γιατί έτσι μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. Αποκαλύψτε την αλήθειας σας για να σας αποκαλύψει τη δικιά του. Είναι δύσκολο να έχεις απέναντί σου κάποιον που αγαπάς και να πρέπει να του πεις πως σε πλήγωσε. Είναι όμως πιο δύσκολο να διατηρήσεις μια καλή σχέση  που πατάει πάνω σε παρεξηγήσεις που ποτέ δε λύνονται. Εάν για αυτό το άτομο σημαίνεις τόσα, όσο και αυτό για εσένα, θα θέλει να του μιλήσεις γιατί η σχέση σας είναι σημαντική και όπως και εσύ θέλει να την κρατήσετε ζωντανή και αληθινή.
Αυταααααά! Ελπίζω να σας άρεσε και να σας έβαλα σε σκέψεις! Περιμένω τις απόψεις σας στα σχόλια :)
Φιλιά, Αλεξία.

2 σχόλια:

Blogger news

@Way2themes

Follow Me